Nyt lomien jälkeen on taas hyvä tehdä se pyhä päätös, että kirjoittelen kuulumisia ja annan jopa tiedoksi , että missä osoitteessa on kaikelle kansalle tehty porukan kommellukset julkisiksi. Sysäyksen tähän antoi teekutsut, jotka saimme piiitkän etukäteisharkinnan ja vatvomisen jälkeen juuri ja juuri järjestetyksi Suomen ystäville, lasten kummeille ja kaikkien kavereille. Olipa mukava, että ryhdyimme järjestelyhommaan. Ensinnäkin oli ihana nähdä niin monia jopa vuodekin tauon jälkeen, vaikka valitettavan vähän siinä parissa tunnissa ehti! Toisekseen tosiaan päätin, että jottei meitä ihan unhoiteta niin on aika alkaa kirjoittelemaan kuulumisia. Monta kärpästä siis yhdellä iskulla ja mikä parasta ei tarvinnut aikatauluja sovitella ja miettiä miten saisi vierailut kaikkien luona sovitettua siihen lyhyeen pari viikkoiseen, jonka kotimaassa vierailimme.

Teekutsut syntyivät kohtuullisella leipomisurakalla ja miehen vahempien ja veljen loistavalla avustuksella tosi kätevästi. Paikkana oli vahat kotiympyrät Helsigissä, joten lapsetkin viihtyivät. Suosittelen siis muitakin  ulkosuomalaisia kokeilemaan tätä reseptiä, etenkin jos ei ole omaa paikkaa minne vieraita saisi kutsuttua.

Suuret muutokset sitten liittyvät perheen koulutustilanteeseen, sillä ensi torstaista lähtien meillä sitten on kaksi koululaista. Aika hurjaa saatella 4,5v koulupolulle, voi olla että joutuu vähän kyyneliä nieleskelemään... Toisaalta olen joutunut muuttamaan mielipidettä aikaisesta kouluun menosta: se on oikeastaan ihan OK. Eihän ne lapset siellä vielä ekoina vuosina raada pulpetissa istuen, vaan saavat uusia tietoja erilaisista asioista, tutkivat kulloistakin aihetta monelta kannalta (askartelu, musiikki, mahdollisesti liikunta, retket yms.) ja ulkoilevat ja siinä sivussa vielä oppivat lukemaa ja laskemaankin. Näin kotiäidin kannalta tietty parasta on: ei tarvitse äidin kehitellä aktiviteetteja :-) Kaiken tämän ole siis oman lapseni kohdalla huomannut, vaikka toki lapset ovat erilaisia ja toisen lapsen kohdalla tilanne on ihan toista. Tänä syksynä Äidin kannalta vielä suurempi muutos on se että ruhtinaalliset 6h/vkossa olen yksin kotona, ekaa kertaa sittten 4,5v kotiäitiurani aikana! Nuorimmainen kun aloittaa parina päivänä viikossa playgroupissa. Mitähän sitä tekisi? Siivoan varmaan, NOT! Pitää nauttia niin kauan kun sitä kestää :-) Muista muutoksista sitten vähän myöhemmin.