Hassu juttu miten sitä haluaa kovasti sopeutua joukkoon ja karsastaa ajatusta kaikesta missä joutuu toisten (huonojen) ajatusten kohteeksi. Tosin enpä nyt tiedä kuinka pitkään tämä viimeisin mokani M luokkakavereiden äitien mielessä pysyy... Inhottavat tapaus kuitenkin, ainakin kun ihan omaa huolimattomuuttaan sen aiheutti.

Täällä on tapana kiittää kirjallisesti kaikkia, jolta on saanut esim. synttärilahjoja. Siispä reilu kaksi kuukautta synttäreistä vihdoin ryhdistyin ja printtasin kiitoskirjeet ulos ja patistin vastaanhangoittelevan lapsen itse kirjailemaan kiitokset 15 kirjeeseen. No, tähän taas tuhraantui pari viikkoa. Kun kirjeet olivat vihdoin valmiit, punnitsin ja havaitsin ne tosi kevyiksi, sisälsiväthän ne vain kaksi A4 paperia (kiitoskirje ja todistus synttäreille osallistumisesta by party entertainer). Päätin laittaa ne isoihin kuoriin, jotta paperit eivät taittuisi. Päätin myös että laitan ne menemään 2class postina, koska ei tämä projekti nyt enää postin hitauteen kaadu. Enpä sitten tarkistanut muuta kuin sen painorajoitteen.... ennen kuin työnsin kirjeet postilaatikkoon ja palasin kotiin vain huomatakseni postimerkkivihkosesta, että joo, suurin sallittu koko 2.class kirjeelle on A5!

Tämä siis merkitsee, että mitä suurella todennäköisyydellä kaikki 15 lasta / heidän äitiään, saavat postista ilmoituksen, että täällä olisi kirje, joka pitäisi lunastaa. No summa ei ole kuin £1+ erotus 1.class merkkiin, mutta kuitenkin postireissut ei kuitenkaan ole monenkaan mielestä riemuretkiä, etenkin kun joutuu lunastamaan jonkun muun huolimattomuuden tuotteita.

Kyselin neuvoja täkäläisiltä, jotka tunnen hyvin ja he kehottivat vaan unohtamaan asian, tosin eivät maininneet/ tienneet ,että kirje pitää lunastaa postitoimistosta. Omatuntoni taas sanoo, että lähetän kaikille spostiviestin ja kerron mitä on odotettavissa ja pahoittelen tapahtunutta. Saavat sitten itse päättää noutavatko postista vai eivät. Tosin varmaan lupaan laittaa (tällä kertaa käsipostissa koulun kautta!!!!) uudet kiitokset tulemaan. Tosin en taida voida enää raukkaparka sankaria voida rasittaa äitinsä tyhmyydellä... Eli saa Mami itse kirjoittaa ja keksiä miten kiva se lahja olikaan!

1514398.jpg